Пост-реліз та матеріали AgroEnergyDAY 2019, 30 жовтня, м. Київ

30/10/2019

30 жовтня в Міжнародному Виставковому центрі у м. Києві, за підтримки Платформи “Форум сталого агробізнесу” SAF Україна, відбувся Міжнародний Форум біоенергетичних технологій та альтернативної енергетики в агробізнесі “AgroEnergyDAY 2019” та Індивідуальні консультації (Метчмейкінг).

Організатори: ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» та Біоенергетична асоціація України.
За підтримки: ГС «Глобал 100РЕ Україна», Форум сталого агробізнесу SAF.

2-й Форум об’єднав більше 100 учасників та був присвячений широкому колу питань, що були об’єднані у 4 секції:

  • Біоенергетичні проекти в аграрному секторі
  • Біогазова енергетика: українські можливості, практичні кейси, сучасні технології
  • Аграрна біомаса та пелетні технології
  • Сонячна енергетика та енергоефективність в агробізнесі

У відкритті форуму прийняли участь Олег Коваль – генеральний директор ТОВ “Київський міський контрактовий ярмарок”, що є організатором виставки AgroComplex 2019, Георгій Гелетуха голова правління ГС “Біоенергетична асоціація України”, співорганізатор AgroEnergyDay 2019, Олександр Домбровський – голова правління ГС “Глобал 100РЕ Україна”, Олена Ленська – заступник директора Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності України та Дмитро Мужук – комерційний директор групи компаній Котлозавод Kriger.

Серед учасників такі компанії та організації: Біоенергетична асоціація України, Держенергоефективноcті, Глобал 100РЕ Україна, Котлозавод Kriger, ЄБРР, PFAN, МХП Еко-Енерджи, Аккорд Лтд, Вольф Систем, Енвітек, Salix Energy, MBI Development та інші.

Цитати

Георгій Гелетуха – голова правління, Біоенергетична асоціація України:

“Агробіомаса – майбутнє біоенергетики України: за прогнозами Bioenergy Europe агробіомаса складе 60-73% від загального споживання біомаси у 2050 р. в країнах ЄС-28”.

Олександр Ніколаєнко – департамент енергоефективності та зміни клімату ЄБРР:

“У 4 кварталі 2019 року розпочнеться проект ЄБРР строком на чотири роки. В рамках проекту: технічна підтримка приватного сектора при впровадженні проектів створення ланцюжків поставок; фінансова підтримка: кредитування ЄБРР: 50,000,000 доларів США, заохочувальні гранти до 20% вартості створення ланцюжка, загальний фонд грантів – 3,500,000 доларів США”.


Ростислав Марайкін – регіональний координатор в Східній Європі і Середній Азії PFAN:

“Глобальна експертна мережа PFAN забезпечує безкоштовну експертну та інвестиційну підтримку для підприємців/розробників проектів в області чистої енергії та адаптації до зміни клімату в країнах, що розвиваються”.


Олександр Домбровський – Голова правління, ГС “Global100 RE Ukraine”:

“Правильне використання біоенергетичних технологій є справжнім прикладом циркулярної економіки. В Україні виявлено загрозливі тенденції щодо балансу гумусу в ґрунтах. Продуктом біоенергетики в циркулярній економіці є також органічні добрива. Саме циркулярна економіка та дотримання принципів сталого агробізнесу допоможе вирівняти цей дисбаланс”.


Дмитро Мельник – начальник відділу енергоінновацій МХП:

“Компанія МХП працює на біогазовому комплексі Оріль-Лідер за поколінням 3.0 використання біогазових технологій. Це означає, що біогазовий комплекс утилізує відходи, виробляє чисту енергію та органічні добрива. Це призводить до скорочення викидів парникових газів”.


Також в рамках AgroEnergyDAY 2019 відбулась секція Метчмейкінг. В рамках секції відбулось 35 індивідуальних консультацій та нетворкінг з біоенергетики з фокусом на енергетичне використання агробіомаси.

Відео

Презентації