Презентація проекту USAID “Енергетична безпека”, 2018-2023 рр.

15/02/2019

Проект: «Енергетична безпека» (Energy Security Project (ESP))
Виконавець: «Тетра Тек, ЕС Інк.»
Період реалізації програми: 1 липня 2018 року – 30 червня 2023 року

Проект Енергетичної безпеки (ESP), впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку та розрахований на п’ять років.

Проектом передбачається надання допомоги з метою забезпечення енергетичної безпеки шляхом створення конкурентних енергетичних ринків у сфері електричної енергії, природного газу та центрального теплопостачання, посилення енергетичної безпеки за допомогою виробництва електричної енергії з найменшими витратами, розвитку відновлювальних джерел енергії та усіх необхідних аналітичних послуг, розбудови спроможності організацій та установ енергетичного сектору, а також регулятора для впровадження змін. 

Кінцевою метою є забезпечення громадян України доступною, надійною, стабільною та безпечною енергією, а також сприяння участі приватного сектору.

“Щоб Україна була дійсно незалежною, вона повинна мати доступ до надійних, доступних і безпечних джерел енергії. Це означає залучення інвестицій в інфраструктуру країни, розвиток відновлюваних джерел енергії, посилення кібербезпеки у енергетиці” – Директор Місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сюзан Фрітц.

Брошура про Проект енергетичної безпеки в Україні

Детальніше за подіями проекту слідкуйте на сайті USAID або на сторінці проекту у Facebook.