Енергетична утилізація агробіомаси від обрізки та викорчовування виноградних та плодових насаджень

04/06/2019

Біомаса від обрізки 1 га садів (виноградників) може замістити 1000 куб. м природного газу. Але як налагодити її збір та збут?

Відповідь на це питання можна було почути 4 червня 2019 р. на підсумковому семінарі “Cтале використання деревної біомаси від обрізки і викорчовування багаторічних с/г насаджень” проекту uP_running, який виконувався у 2016-2019 рр.

В рамках семінару відбулась презентація існуючих виробничих ланцюгів, бізнес моделей та найкращих кейсів, а також пройшло обговорення вивчених уроків та отриманого досвіду з зацікавленими сторонами: фермерами-садоводами, сервісними компаніями та споживачами енергії.

Зокрема учасники семінару дізнались як правильно побудувати ланцюг створення доданої вартості з біомаси від обрізки та викорчовування виноградників та плодових насаджень та налагодити ефективну та взаємовигідну співпрацю між всіма зацікавленими сторонами, а також вибрати техніку та найбільш оптимальні технології. Було представлено п’ять демонстраційних проектів, які були реалізовані в Україні, а також огляд найкращих європейських практик.

Більше про Підсумковий семінар проекту uP_running ви можете знайти на сайті партнера проекту НТЦ “Біомаса”.

Відео про 5 демо проектів uP_running з енергетичного використання агробіомаси від обрізки та викорчовування виноградних та плодових насаджень в Україні:

Ознайомитись з Матеріалами Семінару ви можете за посиланням

Більше про проект uP_running читайте на сайті http://ua.up-running.eu/