FINTECC підтримує ефективне управління енергією «Фарма Старт»

08/05/2018

ТОВ «Фарма Старт», розташоване у Києві, є 8-м з найбільших місцевих фармацевтичних виробників в Україні. Це компанія швейцарської Acino, сучасної фармацевтичної компанії у сфері розробки та виробництва інноваційних високотехнологічних дженериків. ТОВ «Фарма Старт» займається серцево-судинними системами та центральними нервовими системами. «Фарма Старт» звертався до Банку з приводу позики для підтримки операційної реструктуризації та розвитку.

Ефективне управління енергією, енергоефективне опалення та охолодження

Проект буде підтримувати потреби в розвитку бізнесу ТОВ «Фарма Старт», такі як капітальні витрати, включаючи фінансування оборотного капіталу та фінансування заходів з енергоефективності.

Серед заходів енергоефективності, які ще не поширені в Україні, проект включає:

  • Впровадження нової системи управління енергоефективністю.
  • Відновлення відпрацьованого тепла вентиляції для потреб гарячої води та холодної зовнішньої енергії повітря для охолодження. Розширена теплова реконструкція адміністративної будівлі з установкою теплових насосів для опалення приміщень та кондиціонування повітря.
  • Закупівля та встановлення системи безперебійного електропостачання, яка супроводжуватиметься дизельним генератором, що буде фінансуватися компанією «Фарма Старт».

Очікувані результати проекту

За проектом «Фарма Старт» зменшуватимуться витрати на виробництво, щорічна економія складатиме до 1200 МВт енергії та викиди CO2 скоротяться до 500 тонн.

Програма ЄБРР FINTECC (Центр з фінансування та трансферу технологій з питань зміни клімату) призначена для передачі технологій у сфері пом’якшення та адаптації кліматичних змін. Програма FINNTECC Ukraine, започаткована в 2017 році, фінансується за рахунок коштів Гранту від Глобального екологічного фонду (ГЕФ) та Інвестиційного фонду сусідства Європейського Союзу (ІФС).